ЗЦІЛЕННЯ ПОКАЯННЯМ

0
298

Попри те, що здоров’я стоїть першим у списку наших побажань собі, близьким та друзям, ми нерідко власноруч позбавляємо себе цього Божого дару. Як ми діємо зазвичай: захворіли, пішли в аптеку, купили антибіотиків, нібито вбили «заразу» і навіть не замислились над тим, чому ця хвороба підступила саме зараз і саме до нас.

На жаль, шукати духовні причини своїх хвороб ми починаємо тільки тоді, коди отримуємо страшну діагнозу. Коли офіційна медицина вже нічим не може допомогти, ми звертаємося до екстрасенсів, ворожок, магів і, не отримавши допомоги від жодного, нарешті, згадуємо про Господа. Ми спробували знайти лікаря, щоб з його допомогою розібратися у питанні: «Чому ми хворіємо?»

До біотерапевта Валерія Степановича Гончарова потрапляють в основному «складні пацієнти», котрі перепробували безліч методик лікування, але зцілення так і це отримали. Він стверджує: «Найкращі ліки для християнина – це молитва, піст і покаяння».

ПІСТ ЯК «ГЕНЕРАЛЬНЕ ПРИБИРАННЯ ОРГАНІЗМУ»

Уявіть собі кімнату, в якій ви щойно прибрали. Протягом усього тижня ви підтримуєте порядок. Однак у суботу вам доводиться прибирати знову, щонайменше витирати пил. Так і з їжею. Навіть якщо ви не зловживаєте м’ясом чи солодощами, зайвина все одно накопичується, в організмі, обтяжуючи і ослаблюючи його. Щоб звільнитися від усього зайвого, не обов’язково вдаватися до виснажливих, не завжди збалансованих дієт, достатньо просто дотримуватися посту у встановлений церквою час.

Недарма постити необхідно в такі пори року, коли організм ослаблений і потребує сил на боротьбу з інфекціями («Петрівка» весною) або коли природа щедро дарує людині фрукти й овочі, які вітамінізують і очищають організм («Спасівка» влітку). Також, не варто нехтувати постовими днями протягом тижня, середою та п’ятницею, адже,, окрім оздоровчої користі, піст у ці дні нагадує нам про сумні моменти із життя Ісуса: у середу Юда зрадив Христа, а в п’ятницю нашого Господа розіп’яли.

ВПОРЯДКОВУЄМО ДУМКИ МОЛИТВОЮ

Чи замислюємося ми над тим, як думки впливають на наше самопочуття? Валерій Степанович Гончаров запевняє: «У нашому організмі кров циркулює від мозку до всіх органів. Злі, гріховні помисли через кров заряджають організм негативною енергією, котра, накопичуючись, спричинює захворювання». Щоб заряджати свій організм позитивною енергією, слід контролювати свої думки. Перемогти гнів, заздрість та гординю допоможуть короткі молитви, котрі можна читати про себе, коли їдеш в метро, йдеш по вулиці, виконуєш механічну роботу, а також коли засинаєш.

Для промовляння таких молитов варто скористатися вервицею: «Боже, очисти мої гріхи і помилуй мене»; «Без числа нагрішив я, Господи, прости мені»; «Богородице, Владичице, Діво, спаси мене»; «Ангеле, хоронителю мій святий, від усякого зла охорони мене» та інші. Найсильнішою зброєю християнина вважається «Ісусова молитва»: «Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного/грішну!» Повторювані зі щирим смиренням і вірою, ці слова не тільки забезпечать добре самопочуття, а й допоможуть у будь-якій ситуації прийняти правильне рішення, адже ми постійно перебуватимемо з. Богом.

Впорядкування думок є найважливішим завданням у справі самовиправлення і самолікування, оскільки саме від думки народжуються наші слова та вчинки.

ПОКАЯННЯ – ЄДИНА ЗБРОЯ ЛЮДИНИ ПРОТИ УСЬОГО ЗЛОГО В СОБІ

Життя – це велика ковзаниця, по якій жодна людина не проходить, не впавши. «Завжди нагадую своїм пацієнтам, – говорить Валерій Степанович, – що біда не впасти, біда – впасти і лежати. Навіть якщо офіційна медицина поставила вам найстрашнішу діагноз, пригадайте, що Господь справедливий, але й милостивий. Він хоче, щоб ви проаналізували своє життя, виявили у власних вчинках і помислах той гріх, який змушує вас зараз страждати». Щире покаяння завжди веде до зцілення, а щира молитва ніколи це буває не вислуханою. Варто нам зробити до Бога тільки перший крок (захотіти розібратися у собі І виправитися) і люблячий Господь нам обов’язково допоможе.

ЧОМУ ХВОРІЮТЬ МАЛЕНЬКІ ДІТИ?

У найбільший відчай ми впадаємо тоді, коли хворіють наші діти. «Що ж встигло накоїти моє маленя, котре тільки починає жити?» – з образою на Бога говоримо ми. Одна з біблійних притч оповідає про хворого, котрий багато років страждав не через власні або батьківські беззаконня, а тільки задля того, щоб його зцілив сам Ісус на прославлення імені Божого. Інколи так трапляється й у нашому житті, коли Господь вирішує підкріпити нашу віру в Нього чудом зцілення або коли Він хоче показати, що обрав ту чи Іншу людину для великої доброї справи у цьому житті.

Проте нерідко ми все ж мусимо шукати причини наших страждань в духовній історії нашої родини. Гріхи, як спадкові хвороби, можуть передаватися від батьків (або дідусів чи бабусь) до дітей. Коли представники роду коїли бозна-що і не каялися, вони залишили відпрацьовувати ці лихі вчинки своїм дітям. Якщо матір ходила до ворожок, робила аборти або мала багатьох чоловіків перед народженням крихітки, вона вже дуже сильно нашкодила своїй дитині.

Моральному здоров’ю дитини також шкодить нелюбов та недбале виховання, Це та ситуація, коли батьки замість того щоб дарувати дитині ласку й увагу, відкуповуються від неї мобільними телефонами, дорогим одягом та комп’ютером. Кого ж тоді звинувачувати, коли їхнє чадо, подорослішавши, починає, наприклад, вживати наркотики? Отже, коли хворіє дитина, каятися повинні, насамперед, батьки. їхня щира молитва і їхній прихід до Бога зніме з маляти відповідальність за чужі вчинки.

Щоб людина не «вбивала» саму себе, Господь посилає їй хворобу як застереження: мовляв, зупинись, чоловіче, і зрозумій, що ти рухаєшся у неправильному напрямку. Наприкінці нашої розмови лікар наголосив: «Запам’ятайте дві істини, які допоможуть вам у житті: по-перше. Бог є; по-друге, Він справедливий. Причини усього, що трапляється з нами, слід шукати в собі. Якщо хворіємо ми, тоді найкращими ліками буде наше щире покаяння і виправлення. Якщо хворіють наші близькі, тоді молімося за них і дуже сильно їх любімо, щоб Господь бачив, що цей хворий потрібен комусь на цій землі».

Сторінку підготувала Марічка ДОБРОВОЛЯ